7.05.2011

here I am and a simple cucumber salad recipe :: aqui estoy y una receta super cencilla de ensalada de pepino

(our first harvest of the season/ nuestra primera cosecha de la temporada)
As I am sure you've noticed by now, I've been gone.  Gone from this my lovely blog, gone from twitter and facebook.  No, not because  I was tired of posting.  Nor because I had nothing to say (I so much to share with you!), but because I was enjoying my lovely family visiting from Texas.  Yes. savoring. every. single. minute.  They where here for almost a month and now I have lots of catching up to do.

Me imagino que ya se han dado cuenta de que estuve lejos.  Lejos de este mi lindo blog, lejos de twitter y de facebook.  No por que estaba cansada de escribir.  Ni por que no tenia nada que contar (tengo tanto que contar!), si no por que estaba disfrutando de mi familia que me llego de visita desde Texas.  Si.  Saboreando cada minuto con ellos.  Casi se pasaron un mes acá, y pues como se han de imaginar tengo mucho por hacer y contarles.

Starting with the cleanup of the house.  Though I've been cleaning for a few now, today I was on complete cleanup focus.  And because of this when 5 o'clock came around I had no idea what I was going to make for dinner.  Does that ever happen to you?

Para empezar tenia que limpiar la casa.  Y aunque ya tengo varios días limpiando por aquí y por allá, hoy me dedique completamente a la limpieza de la casa.  Tanto me enfoque, que no me di cuenta que ya eran las 5 de la tarde y yo no tenia la cena preparada (¡ni idea de lo que prepararía!)  ¿Alguna vez te ha pasado?

I had to quickly come up with something simple and easy to make, that the kids would eat.  After looking through my fridge, freezers and cabinets frantically, I decided to make penne pasta with some leftover spagetti sauce (I found in one of the freezers) and turn it into a casserole by simply adding some shredded cheese over it and then placing  it in the oven at 350 degrees for about 15 min.  Simple.

Rápido me puse a pensar en que podría prepara.  Algo fácil, nutritivo y que les gustara a mis nenes.  Después de buscar en el refri, los congeladores y todos los gabinetes como loca, decidí hacer una pasta penne con salsa de espagueti (que tenia congelada)  y convertirla en una cacerola añadiendo queso rallado sobre la pasta y horneando la por 15 min, a 350 grados.  Sencillo.


 I needed a side.  I had been craving a cucumber/tomato salad, like the ones we made a lot last summer.  Well, our cucumbers are ready, but not the tomatoes.  Luckily  I had picked up a nice large juicy tomato at the farm where we went to pick blueberries last week (more on that later).  And I made my salad.  Yum.

Me faltaba el platillo para acompañar la pasta.  Últimamente traía antojo de una ensalada de pepino que preparamos mucho el verano pasado.  Pues los pepinos ya están listos en nuestra huertita, pero no los tomates.  Afortunadamente la semana pasada cuando fuimos a recojer arándanos azules (luego les cuento mas), también compre un tomate grandote y jugoso.  Prepare mi ensalada.  Que rico.


Here is my simple recipe:

You need:
1 large cucumber (peeled and sliced.  Cut each slice in half.)
1 large tomato (cut into small pieces.)
1 cup of organic frozen kernels, steamed (you can add more if you like)
1/4 cup of any italian vinaigrette you prefer. 

Combine all ingredients in a nice medium size bowl and toss with dressing.  Enjoy!

It  couldn't be any easier and ahem, good.  The kids ate every bite! 



Aquí esta mi super sencilla receta:

Necesitas:
1 pepino grande (pelado y cortado en rebanadas.  También corta cada rebanada por la mitad.)
1 tomate grande (cortado en rebanadas pequeñas)
1 taza de maíz orgánico congelado (cose lo a vapor) (puedes añadir mas si gustas)
1/4 taza de tu vinagreta italiana favorita.  

Revuelve todos los ingredientes en un recipiente mediano, añade la vinagreta y revuelvelo de nuevo.  Listo¡a disfrutar!

 Mas fácil no puede estar y también rica.  ¡Mis nenes se comieron todo!

5 comments:

  1. I will gladly trade some cucumbers for tomatoes! We only had 3-4 of them this year but many, many tomatoes.

    Luis

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  2. Thanks Luis, but we'll have more than enough tomatoes once they are ready. The cherry ones are just about perfect for picking and eating on the spot (the best way I say). I just hope the cucumbers continue coming. If not I'll have to have a serious talk with them and the tomatoes about coordinating better for next year. Now seriously!

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  3. Uff!!! Esa ensalada se ve riquísima, Lisa!!! I love cucumbers and tomatoes!! Que fresco se ve todo!

    So glad you took time off to be with fam! Nothing better than that!

    Un abrazo!

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  4. Muchas gracias Roxana. La verdad que so Los disfrute mucho. Ya los extrano.

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  5. Oh this looks so yum! Perfect for summer... will try this for sure - thank you!!

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